mandag den 20. juli 2015

Bodø

Hvert sving banen slår er endnu et møde med smuk natur. Høje bjerge. Dybe dale. Fossende elve. Op og ned går det. Vi bare nyder. Man sidder fantastisk godt og har et glimrende udsyn. Opad, opad - til Saltfjellet. Hvor gletsjeren Svartisen ligger - og Polarcirklen. Vi er i 1700 meters højde, og det trykker i ørene. Meeeen så smukt! Et bart og træløst område. Helt fladt. Med sne og is og fossende smeltevand. Og midt i det hele markeringen af Polarcirklen. Toget sagter ned, kører langsomt forbi mens det tuder højt så alle véd at vi nu er over linjen.
Der er faktisk en lille station - eller måske snarere et trinbræt - straks efter Polarcirklen. Toget stopper, og passagerer stiger af. Hvor de bor her oppe i det yderste ingenting kan man jo undre. Måske de har et sommerhus - eller også skal de ud at fiske i det klare, rene vand.
Så begynder nedstigningen til endestationen - Bodø. I strålende sol og 2-cifrede varmegrader. Vi stiger af, og begiver os ind mod centrum, hvor også havnen ligger. Nyder det dejlige vejr. Finder en hyggelig restaurant og får et godt måltid mad og noget at drikke til, inden vi går ned til havnen der er fyldt med liv, skibe, lystsejlere og glade mennesker der nyder sommeren. - Det er umuligt at ikke blive betaget. Af lyset, den klare himmel. Det klare vand. Varmen. Og selvfølgelig bjergene med sne på toppen.
Efter nogle timer, stiger vi ombord på Nordlandsbanen igen for tilbageturen til Trondheim. Vi har bestilt sovekupé, men ingen af os planlægger at gå til køjs før vi er forbi Saltfjellet og Polarcirklen, og har set og oplevet midnatsolen. I særdeleshed fordi vejret er helt klart og aftenen uden en sky på himlen.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar