tirsdag den 21. juli 2015

Trondheim #1

Næsten præcis 24 timer efter afgang til Bodø, er vi tilbage på Trondheim station. Vi begiver os den korte vej hen til Hotel Radisson Blu, hvor vores bagage i al ensomhed har overnattet i et par dejlige værelser mens vi var på tur nordover. Efter et bad sætter vi os tilrette i den fine morgenmadssal med udsigt over Nidelven, og indtager et solidt måltid, inden vi begiver os ud i øsregnen for at opdage Trondheim. Øsregn er til indendørssysler, så vi vælger at se Nidarosdomen, kronjuvelerne og en virkelig spændende udstilling om besættelsen af Norge og frihedskampen på det Militærhistoriske Museum.


Vi kunne sikkert også have taget Ærkebispens gård med i købet, men efter al kultur var vi ligesom lidt mætte for dagen, og valgte i stedet at gå en dejlig tur gennem byen i silende regn. Turen gennem Dronningens Gate kan jeg varmt anbefale. Hvor er der bare hyggeligt!


Mennesketomme gader i en storby hører jo til sjældenhederne, men vi fik opklaret mysteriet på torvet hvor der ligger et stort shoppingcenter: Hele Trondheim med samt opland havde valgt at søge ind her og gå på udsalg, nu det alligevel regnede. Vi fandt en lille café og spiste en udmærket frokost dér. Og eftermiddagskaffen indtog på en af de mange hyggelige kaffebarer i centrum området. Tror nok den vi valgte hedder Dromedaren. 


Inden vi gik tilbage til hotellet for at få tørre sko på fødderne, gik vi lidt rundt i alle de fine gader i centrum og opdagede en masse fine parker, smukke huse og andet interessant der lige fangede vore øjne.


Og så nød vi da også lige udsigten fra hotellet en kort stund:


Inden vi fandt en propfuld restaurant og fik noget dejlig mad i selskabelige omgivelser.

Hvis du klikkede på dagens link kan du under dagens tekst se et fantastisk billede (når jeg selv skal sige det) af Nidaros i strålende sol. Men jeg må sige, at hvis du har vejen forbi Trondheim (og du vil gerne den vej - tro mig), så må du se Nidaros. Den er meget smuk - både indvendigt og udvendigt. Men kom tidligt - inden alle de andre turister får samme tanke :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar