torsdag den 23. juli 2015

Trondheim #2

Vågner op til en strålende varm solskinsdag, og naturligvis skal det faktum udnyttes fuldt ud. Vi er helt enige om, at picknick og promenade rundt i byen står på dagsordenen. Efter endnu en lækker morgenmad, over broen og op i Bakklandet, der med sine små hyggelige gader og smukke huse, skriger på at blive udforsket. Hvor er der bare smukt! (Har vist sagt det et antal gange nu - men Trondheim er virkelig meget smuk) - Vi finder en hyggelig café med udendørsservering til indtagelse af formiddagskaffe. Fortsætter videre til den gamle bro over Nidelven og går igennem Lykkens Portal. Lykkeligere kan man knapt blive :)
I modsat retning går vejen opad nærmest i det uendelige. Gennem et dejligt villakvarter og videre op til Kristiansten Fæstning med sine kanoner og fæstningsværk. Også her er der en fin udstilling om besættelsestidens Norge - specielt naturligvis rettet mod Trondheim. Ligeledes en fin udstilling om soldaterlivet i 1600 tallet (fæstningen er opført 1682-1684 efter ordre af danske kong Christian V). Den gamle kommandantbolig er omgjort til restaurant. Vi spiser nu ikke der, da vi som nævnt allerede har besluttet os for picknick ved elven. Derimod går vi rundt på fæstnings voldene, hvorfra man har en helt fantastisk udsigt over Trondheim til alle sider. Og i anledning af det strålende solskin, et fantastisk udsyn ud over fjorden.
Da sulten begynder at melde sig, klatrer vi ned igen i det dejlige Bakklandet, finder et supermarked og får købt lidt frisk brød, pølse, tomater, berlinere og lidt at drikke, og slår os ned på en ledig bænk ved elven for at indtage vores frokost, mens vi taler om hvad vi har set indtil nu, og hvad vi eventuelt kunne tænke os at se resten af denne vidunderlige dag i herlige Trondheim.Ingen kommentarer:

Send en kommentar